Kyselina glykolová – použití a účinky na pleť

Co je kyselina glykolová Kyselina glykolová je alphahydroxy kyselina (AHA) přírodního původu, která byla extrahována z cukrové třtiny. Je to jedna z nejznámějších kyselin a i když má velmi vyhledávané účinky na pleť, při používání této účinné látky je třeba dodržovat určitá opatření. INCI: Glycolic acid Je to kosmetická složka rozpustná ve vodě a ze… Pokračovat ve čtení Kyselina glykolová – použití a účinky na pleť

Rozmarýnový olej a jeho účinky na pleť a vlasy, o kterých byste měli vědět

Rozmarýnový olej má řadu výhod, proto se velmi běžně používá v kosmetice, medicíně a dokonce i v kuchyni. Rozmarýnový olej se získává z rozmarýnu lékařského (Rosmarinus officinalis), aromatické rostliny pocházející z oblasti Středozemního moře a používané od starověku pro své léčivé, terapeutické a kulinářské vlastnosti. Rozmarýnový esenciální olej a jeho (neuvěřitelné) vlastnosti Rozmarýnový esenciální olej… Pokračovat ve čtení Rozmarýnový olej a jeho účinky na pleť a vlasy, o kterých byste měli vědět

Růžová voda – její použití a překvapivé účinky

Růžová voda je přírodní kosmetický produkt používaný od starověku pro své uklidňující, protizánětlivé, dekongestantní a tonizující vlastnosti. Získává se destilací esenciálního oleje z růžových lístků. Růžová voda je bohatá na vitamíny B a E a působí na pokožku jako tonikum, jelikož vyrovnává její pH. Je to jeden z těch produktů, které se v péči o… Pokračovat ve čtení Růžová voda – její použití a překvapivé účinky

Zjistěte, jaké má rýžová voda na pleť účinky

Rýžová voda prospívá pokožce mnoha způsoby a získává pozornost pro její použití v mnoha skincare rutinách. Voda, kterou po uvaření rýže jednoduše vylejeme, může nabídnout řešení pro širokou škálu kožních nedostatků. Rýžová voda je nedílnou součástí korejské a japonské péče o pleť. Dá se snadno připravit doma a jde o poměrně levný způsob jak svojí… Pokračovat ve čtení Zjistěte, jaké má rýžová voda na pleť účinky

Jaké má sírové mýdlo použití a účinky?

Sírové mýdlo má mnohá použití a jeho účinky vás určitě mile překvapí. Funguje jako velký pomocník pro spoustu kožních potíží, které trápí vysoké procento populace.Bezpochyby jde o kosmetický produkt, který nesmí chybět ve vaší toaletní výbavě. Jaké má sírové mýdlo použití? Síra má spoustu použití co se péče o pleť týče. Jde o přírodní minerál… Pokračovat ve čtení Jaké má sírové mýdlo použití a účinky?

CO TO JE SKVALENOVÝ OLEJ A JAKÉ MÁ SKVALAN NA PLEŤ ÚČINKY?

Skvalenový olej (někdy se uvádí i pod názvem olivový skvalan) můžete pro jeho vlastnosti najít ve složení kosmetiky jak pro pleť, tak na vlasy. Je dost pravděpodobné, že jste se setkali s názvy SqualAne i SqualEne. Obě složky mají různý původ, ale tyto dva názvy se ve složení kosmetiky často zaměňují, a tak ho na… Pokračovat ve čtení CO TO JE SKVALENOVÝ OLEJ A JAKÉ MÁ SKVALAN NA PLEŤ ÚČINKY?