SD alkohol – měli byste se v péči o pleť vyhýbat denaturovanému alkoholu?– Tipy, jak pečovat o pleť

Tento článek je založen na některých informacích týkajících se SD alkohol – měli byste se v péči o pleť vyhýbat denaturovanému alkoholu?

.

Co je SD alkohol?

Alkohol SD 40 je typ denaturovaného alkoholu používaný v kosmetice a výrobcích péče o pleť. Používá se hlavně jako protipěnivé, adstringentní, antimikrobiální a rozpouštědlo.

SD alkohol nebo „speciálně denaturovaný“ alkohol je ethanol, který obsahuje denaturační činidlo, díky kterému je nepříjemná chuť. Je to proto, že ethanol je stejný alkohol, který se nachází v alkoholických nápojích, jako je alkohol, víno a pivo, a ve Spojených státech jsou alkoholické nápoje silně zdaňovány. Abyste se vyhnuli placení daní z alkoholických nápojů, které nejsou určeny ke konzumaci, jako například v produktech péče o pleť nebo kosmetice, alkohol musí být denaturován podle specifických receptů poskytnutých Úřadem pro daň a obchod s alkoholem a tabákem v USA. Proces zahrnuje přidání malého množství denaturačního činidla do alkoholu, aby se jeho chuť zhoršila, čímž se vytvoří alkohol, který nelze pít, ale jinak je podobný jiným účelům.

SD alkohol, za kterým následuje číslo v seznamu složek, jako SD alkohol 40, je označení použitého způsobu denaturace podle amerického úřadu pro alkohol, tabák a střelné zbraně. Kvůli různorodosti průmyslových aplikací denaturovaného alkoholu se použily stovky aditiv a denaturačních metod. Běžné denaturanty v kosmetice a výrobcích osobní péče zahrnují denatoniumbenzoát, t-butylalkohol, diethylftalát a metylalkohol. Proces denaturace alkoholu chemicky nemění molekulu etanolu. Kromě alkoholu SD 40 jsou speciálně denaturované alkoholy povoleny pro použití v kosmetice SD Alcohol 23-A a SD Alcohol 40-B.

divize

SD alkohol 40

výhoda: SD 40 alkohol se používá hlavně ke zvýšení trvanlivosti a stability formulací zlepšením textury a zabráněním růstu bakterií.

ne tak dobré: Alkohol může být pro některé typy pleti vysušující složkou.

Pro koho to je? Všechny typy pleti kromě těch, o kterých je známo, že jsou na ni alergické.

Synergické složky: Funguje dobře s většinou složek.

Dávejte pozor na: Může způsobit podráždění. Máte-li suchou nebo citlivou pokožku, možná se budete chtít vyhnout výrobkům s touto složkou.

Proč se používá SD alkohol?

V kosmetice a výrobcích péče o pleť má SD 40 alkohol mnoho funkcí, včetně jako protipěnivé činidlo, adstringentní, antimikrobiální a rozpouštědlo.

Adstringentní

Alkohol SD 40 jako adstringent způsobuje smršťování pokožky. Při lokální aplikaci působí adstringenty na proteiny zvané keratin, které drží kožní buňky pohromadě a vytvářejí bariéru. Vazby mezi keratinem jsou ovlivněny teplotou a pH, vznikají jen tehdy, když je pokožka mírně kyselá nebo chladná. Pokud jsou vazby přerušeny, molekuly keratinu se oddělí, což způsobí otok vnější vrstvy kůže. Adstringenty ochlazují pokožku a obnovují vazby. Právě tento proces způsobuje dočasný tonizující efekt spojený s adstringenty.

Antibakteriální

Alkohol SD 40 lze často nalézt v mýdlech a dezinfekčních prostředcích na ruce s označením „antibakteriální“, protože má silný baktericidní a fungicidní účinek. Antimikrobiální účinek alkoholu je založen na denaturaci bílkovin.

Solventní

Nakonec alkohol SD 40 působí jako rozpouštědlo a pomáhá ostatním složkám rozpustit se v roztoku. Tato vlastnost alkoholu SD 40 také ředí formulace zahuštěním nebo zmenšením objemu roztoku. Ředší receptury mohou pomoci produktům péče o pleť fungovat lépe, protože aktivní složky mají menší objem k tomu, aby se dostaly na pokožku.

Je SD alkohol bezpečný?

The Panel odborníků zkoumajících kosmetické složky, skupina odpovědná za hodnocení bezpečnosti péče o pleť a kosmetických složek, přezkoumala dostupné údaje o alkoholu SD 40. Dospěla k závěru, že bezpečnost složek obsahujících denaturovaný alkohol, jako je alkohol SD 40, by měla být založena na bezpečnosti denaturačních činidel používané k použití nebo inhalaci kosmetických přípravků obsahujících tyto složky nebude mít za následek významnou systémovou expozici etanolu. Panel dospěl k závěru, že nepříznivé účinky, o kterých je známo, že jsou spojeny s konzumací alkoholu, nenaznačují obavy o SD alkoholy kvůli přítomnosti denaturačních činidel. Bezpečnost alkoholových denaturačních činidel, denatoniumbenzoátu, t-butylalkoholu, diethylftalátu a metylalkoholu, byla přezkoumána panelem odborníků CIR v roce 2008 a bylo zjištěno, že použití je bezpečné.

Navzdory schválení alkoholu SD 40 Panelem expertů CIR je bezpečnost této složky v kosmetice a výrobcích osobní péče kontroverzní. Při použití v produktech péče o pleť s vysokými koncentracemi denaturovaného alkoholu může tato složka způsobit vysušení a podráždění. Denaturovaný alkohol může také narušovat povrchovou vrstvu kůže, což vede k oslabení kožní bariéry. Pokud se však použijí nižší koncentrace denaturovaného alkoholu, tato složka může působit pouze jako odmašťovací činidlo, čímž se vytvoří lepší textura ošetřujícího přípravku.

Bezpečnost alkoholu SD 40 v kosmetice a výrobcích osobní péče v konečném důsledku závisí na typu denaturačního činidla a na koncentraci použité k vytvoření přípravku.

Bibliografie:
CIR 2008. „Závěrečná zpráva o hodnocení bezpečnosti denaturovaného lihu včetně lihu SD 3-A, lihu SD 30, lihu SD 39, lihu SD 39, lihu SD 39-B, lihu SD 39-C, lihu SD 40, SD. 40-B a SD Alcohol 40-C a denaturanty, Quassin, Brucine Sulfate/Brucin a Denatonium Benzoate1′, International Journal of Toxicology.

Napsat komentář