Proč je v mém produktu oxid křemičitý?– Přirozeně pečujte o své tělo

V tomto článku budeme hovořit o Proč je v mém produktu oxid křemičitý?

.

Co je oxid křemičitý?

Oxid křemičitý je minerál, který je přirozeně přítomen v procesech tvorby kolagenu a snižování zánětů v těle. Oxid křemičitý je široce používán v různých kosmetických výrobcích a výrobcích péče o pleť díky své multifunkční povaze. Ve formulacích péče o pleť a kosmetice se oxid křemičitý používá jako abrazivní složka a ke zlepšení struktury a funkce produktu.

Oxid křemičitý, také známý jako oxid křemičitý, je oxid křemičitý, 14. prvek periodické tabulky prvků. Křemík je po kyslíku druhým nejběžnějším prvkem v zemské kůře, ale v přírodě se v čisté formě vyskytuje velmi vzácně, spíše 90 % zásob křemíku na Zemi je ve formě oxidu křemičitého. Pravděpodobně nejvíc znáte oxid křemičitý ve formě křemene, který je nejběžnější složkou písku v mnoha částech světa. Kromě toho se oxid křemičitý nachází hojně v pískovci, hlíně a žule, jakož i v rostlinných a živočišných částech. Oxid křemičitý je obecně bezbarvý až bílý a nerozpustný ve vodě.

V přírodě existuje mnoho forem oxidu křemičitého, které se používají pro různé funkce.

Krystalický oxid křemičitý je forma používaná při broušení, pískování, zednických projektech atp. a je vysoce abrazivní. Krystalický oxid křemičitý byl také spojován s různými zdravotními riziky, o kterých budeme diskutovat níže v části o bezpečnosti. Proto se krystalický oxid křemičitý nepoužívá v kosmetice ani v produktech péče o pleť.

Hydratovaný oxid křemičitý je další verzí, která je odvozena od oxidu křemičitého. Primární použití hydratovaného oxidu křemičitého je v zubní pastě, protože je mírně abrazivní, což pomáhá při čištění zubů. Hydratovaný oxid křemičitý navíc snadno vytváří gely, a proto se tato složka někdy používá v tekutých základech.

Nejběžnější formou oxidu křemičitého používanou v kosmetice a výrobcích péče o pleť je amorfní oxid křemičitý. V další diskusi o funkci oxidu křemičitého se budeme odvolávat na amorfní oxid křemičitý.

divize

Silice

Dobré: Pomáhá zlepšit texturu a pocit z formulace. Oxid křemičitý také pomáhá rovnoměrně rozložit pigment, zabraňuje lesku a pomáhá základům přilnout a zůstat na pokožce.

ne tak dobrý: Oxid křemičitý se pojí s plicními problémy, ale to je většinou způsobeno starými výrobními procesy. Toto riziko je nyní relativně nízké, protože zavedené bezpečnostní protokoly jsou mnohem přísnější. Riziko pro uživatele kosmetiky nebo produktů péče o pleť je zanedbatelné.

Pro koho? Pro všechny typy pleti kromě těch, které jsou na ni alergické.

Synergické složky: Funguje dobře s většinou složek

Sledujte: Pamatujte, že existuje mnoho forem oxidu křemičitého, což určuje jejich použití. Existují také doplňky stravy s obsahem oxidu křemičitého, které jsou zcela jinou konverzací.

K čemu se oxid křemičitý používá?

Oxid křemičitý má několik různých funkcí v kosmetice a výrobcích péče o pleť, včetně jako abraziva v peelinech, absorpčním prášku, protihrudkující přísadě, objemové přísadě, zakalovací a suspendační přísadě. Nejčastěji se používá jako absorbent díky své schopnosti absorbovat přebytečnou vlhkost a maz z povrchu pokožky. Stojí za zmínku, že někteří lidé mají pocit, že oxid křemičitý může absorbovat příliš mnoho vlhkosti a/nebo oleje, takže pokožka zůstává suchá.

Abrazivní
Silice je jemné brusivo, které se často používá v exfoliačních produktech péče o pleť, jako jsou tělové a obličejové peelingy. Poté, co prezident Obama podepsal zákon zakazující výrobu a distribuci produktů obsahujících plastové mikrokuličky, se výrobci obrátili na oxid křemičitý jako alternativu. Některé společnosti dokonce přišly na způsob výroby syntetického oxidu křemičitého. Produkty, které obsahují oxid křemičitý jako abrazivum, pomohou odlupovat svrchní vrstvy pokožky, odstranit make-up, přebytečný maz, špínu a jiné nečistoty, které se mohly nahromadit během dne.

Textura a funkce
Oxid křemičitý se běžně používá v kosmetických přípravcích, protože jeho sférické částice nejen absorbují pot a olej, ale také zabraňují odrazu světla a zlepšují roztíratelnost. Oxid křemičitý se také používá jako přísada do práškových parfémů, protože pórovité kuličky umožňují této přísadě dodávat vůni po dlouhou dobu.

Oxid křemičitý versus silikony

Je důležité rozpoznat rozdíl mezi oxidem křemičitým a silikony, které se nacházejí v produktech péče o pleť. Na rozdíl od oxidu křemičitého jsou silikony skupinou synteticky vyráběných polymerů vyrobených z opakujících se jednotek siloxanu, elementárního křemíku a kyslíku, kombinovaných s dalšími prvky, nejčastěji uhlíkem a vodíkem. Silikony plní zcela jiné funkce než oxid křemičitý.

Je oxid křemičitý bezpečný?

Jak bylo uvedeno výše, bezpečnost oxidu křemičitého závisí na formě. Krystalický oxid křemičitý je spojován s různými zdravotními riziky, včetně rakoviny, alergií a orgánové toxicity. Krystalický oxid křemičitý je znám respirační, muskuloskeletální a imunitní toxický a existují silné důkazy o rakovině z produktů, které mohou být aerosolizovány. Tato potenciální zdravotní rizika byla snížena zavedením přísného bezpečnostního protokolu na ochranu osob zapojených do výrobního procesu. Je však třeba poznamenat, že krystalický oxid křemičitý není stejný jako amorfní a hydratovaný oxid křemičitý používaný v péči o pleť.

Amorfní oxid křemičitý a hydratovaný oxid křemičitý nepředstavují stejná zdravotní rizika. FDA uznala rozdíl mezi typy oxidu křemičitého a považuje amorfní i hydratovaný oxid křemičitý za bezpečný pro použití v kosmetice a výrobcích péče o pleť.

Jiná použití

Oxid křemičitý má široké využití v průmyslu, včetně potravinářského aditiva, jako činidlo na čištění nápojů, činidlo na kontrolu viskozity, jako činidlo proti pěnění a jako činidlo na zvýšení objemu v lécích a vitamínech.

Nejlepší linie péče o pleť

Prohlédněte si nejlepší produkty péče o pleť v roce :

mrkev a hůl

Carrot & Stick přistupuje k péči o pleť s láskou. Co to znamená? Dokonale vyvažuje sílu rostlin s inovativní vědou a nabízí to nejlepší z obou světů.

vzorce
Filozofií Formulystu je dlouhotrvající a účinná péče o pleť, která nezakrývá všechny nedokonalosti. Komplexní řada produktů si poradí se vším, od vrásek až po tmavé skvrny a suchou pokožku. Zatímco některé značky spoléhají na zbytečná plniva a vonné látky, Formulyst se zaměřuje na složky, které pomáhají dosahovat výsledků, jako jsou vitamíny, minerály a antioxidanty.

Napsat komentář