Proč je v mém produktu lauroylsarkozinát sodný?– Pečujte o vlasy a pokožku

Pokud čtete tento článek, jste na správném místě, abyste se dozvěděli o Proč je v mém produktu lauroylsarkozinát sodný?

.

Co je lauroylsarkozinát sodný?

Lauroylsarkozinát sodný je přirozeně se vyskytující složka, která je odvozena od aminokyseliny sarkosinu. Používá se jako pěnící a čistící složka v šamponech, tělových vodách, pěnách na holení a zubních pastách.

Lauroylsarkozinát sodný je povrchově aktivní látka, což znamená, že tím, že je hydrofilní, vodu milující a hydrofobní, vodu nesnáší, dokáže z pokožky odstranit kožní maz a nečistoty. Často může být zaměňována s laurylsulfátem sodným kvůli podobnosti funkce a podobnosti názvu. Tyto dvě složky se však liší v tom, že lauroylsarkozinát sodný se v porovnání s laurylsulfátem sodným považuje za jemnější čistící složku.

divize

Lauroylsarkozinát sodný

výhoda: Lauroylsarkozinát sodný je jemná, nedráždivá složka, která zlepšuje pěnivé a čistící vlastnosti přípravků.

nepříliš dobré: často se vyrábí spíše z přírodních ingrediencí než synteticky, což vytváří tlak na přírodní zdroje, jako je kokosový olej.

Pro koho? Pro všechny typy pleti kromě těch, které jsou na ni alergické.

Synergické složky: Funguje dobře s většinou složek

Sledujte: sledujte různé produkty, ve kterých se používá lauroylsarkozinát sodný.

Sledujte: sledujte různé produkty, ve kterých se používá lauroylsarkozinát sodný.

Proč se používá lauroylsarkozinát sodný?

Lauroylsarkozinát sodný je složka používaná ke zlepšení pěnivosti přípravku.

Jako povrchově aktivní látka lauroylsarkozinát sodný pomáhá odstraňovat oleje a nečistoty z pokožky a zanechává pokožku čistou. Povrchově aktivní látky jsou sloučeniny, které snižují povrchové napětí mezi kapalinami a pevnými látkami. Tato schopnost je způsobena lauroylsarkozinátem sodným, který má hydrofilní nebo vodu milující konec molekuly a hydrofobní nebo vodu nenávidící konec molekuly. To umožňuje lauroylsarkozinátu sodného vázat se na sloučeniny na bázi oleje a vody, čímž se obě z povrchu pokožky zvednou.

Je lauroylsarkozinát sodný bezpečný?

Bezpečnost lauroylsarkozinátu sodného byla hodnocena americkým Úřadem pro potraviny a léčiva. Na základě přezkoumání dostupných údajů FDA považuje lauroylsarkozinát sodný za bezpečný pro uvedená použití. Je nepravděpodobné, že by způsoboval podráždění nebo přecitlivělost a obecně je omezen na 15 % koncentrace ve smývatelných produktech.

Bezpečnost lauroylsarkozinátu sodného byla hodnocena i The Cosmetic Ingredient Recenze Expert Panel, skupinou zodpovědnou za kontrolu bezpečnosti složek péče o pleť a kosmetických přípravků. Jejich zjištění byla v souladu s doporučeními FDA.

Bibliografie:
CIR, 2001. „Závěrečná zpráva o hodnocení bezpečnosti kokoyl sarkosinu, lauroyl sarkosinu, myristoyl sarkosinu, oleolového sarkosinu, stearoyl sarkosinu, kokosového sarkosinátu sodného, ​​lauroil sarkosinátu sodného, ​​nádoru sarkosinátu sodného.

Napsat komentář