Pět důvodů, proč je skvalán nejlepším přítelem vaší pokožky– tvůj kosmetický blog

V tomto článku vám povíme některé informace týkající se Pět důvodů, proč je skvalán nejlepším přítelem vaší pokožky

.

Co je Squalane?

Squalane je lehčí derivát skvalenu, který funguje lépe při akné a přetížení. Skvalen tvoří 10-12% přirozeného kožního mazu nebo kožního mazu. Je to jeden z přírodních lipidů, které pomáhají udržovat pokožku hydratovanou a Olej vyrovnané úrovně.

Skvalen a skvalen mají velmi podobné využití v produktech péče o pleť a tělo. Hlavní rozdíly jsou v tom, že skvalán je stabilnější a lepší pro namáhané typy pleti. Skvalen neoxiduje jako skvalen, takže může vydržet déle a má o něco lehčí texturu a dotek.

Skvalen a skvalen pocházejí buď ze živočišných nebo rostlinných zdrojů. Hlavním zdrojem skvalenu pocházejícího ze zvířat jsou žraločí játra. Problém skvalénu pocházejícího ze zvířat je, že je často obtížné vysledovat jeho etický nebo udržitelný původ. Celkově většina etických značek získává skvalen buď z oliv, oleje z pšeničných klíčků nebo oleje z rýžových otrub. Vzhledem k tomu, že skvalán není oxidovatelný v důsledku své hydrogenované formy, je stabilnější, a proto je preferován Ochrana pokožky přípravky.

12 složek péče o pleť, kterým se možná budete chtít vyhnout

divize

Squalane

Dobré: Pomáhá redukovat výskyt jemných linek a vrásek, redukuje odlupování a suchost a neucpává póry, díky čemuž je skvělý pro ucpané nebo mastné typy pleti.

ne tak dobré: může pocházet z neveganských zdrojů, vždy zkontrolujte, který zdroj značka, kterou chcete použít, používá, pokud jste vegan nebo vegetarián.

Pro koho? Všechny typy pleti, kromě těch se známými alergiemi.

Synergické složky: Funguje dobře s většinou složek

Sledujte: Existuje rozdíl mezi skvalánem a skvalenovými produkty. Ujistěte se, že používáte typ, který je pro váš typ pleti nejlepší.

Skvalen versus skvalen

Hlavní rozdíly mezi skvalenem a skvalanem:

Skvalen Squalane
– Vyrobeno z rostlinných olejů, jako je olivový olej a olej ze žraločích jater – Je to hydrogenovaná forma skvalenu, což znamená, že jakékoli dvojité vazby se nasytí atomy vodíku
– je méně stabilní a nezůstává v přípravku tak dlouho – Je stabilnější a vydrží déle
– Pomáhá redukovat výskyt jemných linek a vrásek – Skvělé pro přetíženou nebo mastnou pleť, protože má lehkou texturu a neucpává póry
– Působí jako antioxidant, zabraňuje poškození volnými radikály – Snižuje výskyt jemných linek a vrásek

Jakých je pět výhod skvalánu?

  1. Volné radikály Přehledný článek publikovaný v časopise Molecules diskutoval o výhodách skvalenu a skvalenu pro pokožku. Zdá se, že jednou z hlavních výhod je, že skvalen chrání pokožku před poškozením volnými radikály. Volné radikály vznikají při oxidačním stresu, který je přirozenou reakcí organismu. Narušená rovnováha volných radikálů může vést k poškození buněk. Volné radikály jsou spojeny s mnoha viditelnými známkami stárnutí.
    Zdá se, že skvalen a skvalen pomáhají snižovat poškození, která mohou na pokožce způsobit volné radikály. Článek Molecules pojednává o tom, že příbuzné sloučeniny jako β-karoten, koenzym Q10 a vitamíny jako například. A, E a K mají také podobné výhody při topické aplikaci. Skvalen i skvalen mají
  2. Změkčovadlo pomáhá snižovat výskyt suché a šupinaté pokožky. Poskytují pokožce tenký film, který chrání pokožku před ztrátou vlhkosti a udržuje zdravou kožní bariéru. Zdraví kožní bariéry je obzvláště důležité pro citlivé typy pleti nebo pokožku postiženou rozpadem kožní bariéry, jako je kůže postižená ekzémem, dermatitidou nebo psoriázou. Skvalen a skvalen jsou změkčovadla. Co se týče ošetřujících složek, rychle se vstřebávají do pokožky a dokážou proniknout do hloubky, přičemž zanechají na pokožce lehkou ochrannou bariéru bez váhy hrubších produktů.
  3. Hydratace Skvalen a skvalán pomáhají předcházet transepidermální ztrátě vody nebo TEWL. TEWL vzniká, když se vlhkost z horních vrstev pokožky odvádí do vzduchu. To může vést k suchu nebo zhoršit stávající suchost nebo odlupování. Zabráněním ztrátě vody mohou skvalen a skvalen zlepšit vzhled suchosti a odlupování. Skvalen a skvalen jsou okluzivní složky, což znamená, že působí jako fyzická bariéra mezi pokožkou a vzduchem, čímž zabraňují ztrátě vody.

    Několik studií z posledních let ukazuje, že skvalán pokožku nejen hydratuje a zjemňuje, ale může být i účinnou složkou proti stárnutí. Jelikož skvalán hladce klouže po pokožce a proniká tak hluboko, může pomoci snížit výskyt jemných linek a vrásek.

  4. Skvalen má antioxidační vlastnosti pro pokožku. Toto bylo navrženo kvůli schopnosti skvalénu jako lapače kyslíku. To znamená, že skvalen působí proti některým účinkům oxidačního stresu na pokožku. Oxidační stres se často vyskytuje, když je pokožka vystavena slunečnímu záření a jiným formám environmentálního stresu. Antioxidanty mohou pomoci v boji proti stárnutí tím, že chrání pokožku před UV zářením a volnými radikály, které poškozují kožní buňky a poškozují přirozenou pokožku. kolagen. Vlastnosti skvalenu jako potenciálního antioxidantu mají druhou výhodu, neboť může pomoci snížit podráždění.
  5. Vyrovnávající kožní maz, přírodní oleje, které vaše pokožka produkuje, pomáhají chránit vaši pokožku před vysušením. Když je pokožka suchá v důsledku environmentálních faktorů, silného čisticího prostředku, hormonálních změn nebo nerovnováhy, pokožka může nadměrně produkovat kožní maz, aby kompenzovala suchost. Tato kompenzace může ucpat pokožku a zanechat ji mastnou. Jedním z možných řešení tohoto problému je použití olejů, které napodobují přirozený kožní maz, jako je jojoba, skvalen a skvalán. Skvalen tvoří 13% přirozeného kožního mazu.

Kdo by měl používat Squalane?

Skvalen i skvalán mohou snížit suchost, zabránit ztrátě vlhkosti a pomoci uklidnit některé viditelné známky stárnutí. Avšak vzhledem k malému rozdílu mezi těmito dvěma složkami je skvalen o něco lepší pro suchou nebo stárnoucí pokožku. Jelikož skvalán je lehčí, je vhodnější na přetíženou nebo aknózní pleť.

Je skvalán veganský?

Skvalen a skvalán jsou obvykle veganské a pocházejí z rostlinných olejů, jako je olivový olej, olej z pšeničných klíčků nebo olej z rýžových otrub. Dá se však získat iz oleje ze žraločích jater. Toto je běžné zejména ve formách doplňků stravy, které obsahují skvalen. Ujistěte se, že jste potvrdili zdroj skvalenu nebo skvalénu ve vašem produktu, pokud si vybíráte veganské nebo vegetariánské možnosti.

Existuje obava o životní prostředí, že zdroje skvalánu pocházející ze zvířat ohrožují určité populace žraloků. Pokud chcete využít údajné výhody této živiny, aniž byste poškodili oceánský ekosystém nebo poškodili zvířata, máte možnost. Přečtěte si etikety produktů, abyste zjistili, zda skvalán pochází z rostlin, jako jsou olivy, nebo z ulovených žraloků.

Je to bezpečné?

The Panel odborníků pro recenze kosmetických složek přezkoumaly dostupné údaje o bezpečnosti skvalenu a skvalenu v letech 1982, 2001 a , jelikož počet použití v produktech péče o pleť a kosmetice se zvýšil. Ve všech třech hodnoceních expertní panel určil, že složky jsou bezpečné pro jejich určené použití v péči o pleť a kosmetické účely.

Bibliografie:
Sethi, A, Kaur, T, Malhotra, CZ a Gambhir, M, . „Moisturizers: Slippery Road“, Indian Journal of Dermatology, vol. 61, existuje. 3, s. 1 279–287
Huang, ZR, Lin, Y a Fang, JY, 2009. „Biologické a farmakologické účinky skvalenu a příbuzných sloučenin: Potenciální aplikace v kosmetické dermatologii,“ Molecules, svazek 14, je. 1, stř. 540-554.
Lozano-Grande, A, Gorinstein, S, Espitia-Rangel, E, Dávila-Ortiz, G Leticia Martínez-Ayal, A, . „Plant Sources, Extraction Methods, and Applications of Squalene“, International Journal of Agronomy.
Hodnocení bezpečnosti kosmetických složek, 2003. „Squalene and Squalane“, International Journal of Toxicology.

Napsat komentář