Isopropylmyristát – jak změkčovadla zlepšují stav pokožky?– Přírodní kosmetika na dosah ruky

Pokud jste zde proto, že se chcete dozvědět více o Isopropylmyristát – jak změkčovadla zlepšují stav pokožky?

.

Co je isopropylmyristát?

Isopropylmyristát je složka, kterou jste možná nevědomky použili již mnohokrát. Isopropylmyristát je syntetický olej sestávající ze dvou složek. První složkou je isopropylalkohol, antimikrobiální činidlo používané v některých dezinfekčních prostředcích na ruce, dětských ubrouscích a antiseptických přípravcích. Druhou složkou je kyselina myristová, což je přirozeně se vyskytující mastná kyselina, která se často nachází v kokosovém oleji, muškátovém oříšku a živočišných tucích, jako je máslo – tyto dva prvky dohromady vytvářejí jedinečné změkčovadlo.

Emoliencia jsou husté, mírně voskové složky, které pomáhají udržovat přirozenou ochrannou bariéru pokožky a dodávají pokožce požadovaný vzhled hydratace. Přirozenou bariérou pokožky je několik prvních vrstev pokožky a vznikající ochranné oleje, tj. kožní maz. Narušení přirozené kožní bariéry je spojeno s kožními onemocněními, jako je ekzém, takže zdraví kožní bariéry je rozhodující pro čistý a zdravě vypadající vzhled pokožky.

Isopropylmyristát má další výhodu v tom, že zlepšuje penetraci složek do pokožky. To znamená, že klíčové složky vaší rutiny péče o pleť mohou proniknout hluboko do pokožky a zlepšit její vzhled.

divize

Isopropylmyristát

Výhody: Isopropylmyristát má změkčující účinek, pomáhá zachovat přirozenou bariéru pokožky a zadržuje vlhkost. Pomáhá také zvýšit průnik klíčových složek do vašeho produktu.

Není to tak dobré: Isopropylmyristát může být příliš těžký pro městnavé typy pleti a může zvýšit penetraci přísad, což potenciálně zvyšuje pravděpodobnost ucpání pokožky produktem.

Pro koho to je? Suchý a normální typ pleti bude profitovat nejvíc z její schopnosti zadržovat vlhkost. Přesto je vhodný pro většinu typů pleti, kromě těch, o kterých je známo, že jsou na něj alergické, nebo ty, kteří se aktivně snaží své pleti ulevit.

Synergické složky: Funguje dobře s většinou složek.

Sledujte: Isopropylmyristát pomáhá složkám proniknout do pokožky, proto je důležité, zejména při citlivé pokožce, zhodnotit ostatní složky v produktu.

Jaké jsou výhody isopropylmyristátu?

Zadržování vlhkosti

Působí jako změkčující isopropylmyristát a pomáhá udržovat integritu přirozené bariéry pokožky. Produkty s isopropylmyristátem pomáhají vytvářet ochranný film na povrchu pokožky. To pomáhá předcházet ztrátě vlhkosti a omezuje vystavení pokožky alergenům a bakteriím.

Absorpce

Isopropylmyristát zlepšuje vstřebávání dalších produktů do pokožky. Často se používá v léčivých přípravcích, aby pokožka účinně absorbovala lék. Je to vynikající funkce, pokud jde o to, abyste ze složek péče o pleť vytěžili maximum; může však podráždit citlivé typy pleti nebo ucpat ucpané typy pleti.

textura

Isopropylmyristát může pomoci zlepšit texturu produktů. Napomáhá k zahuštění produktu, čímž se umocňuje pocit produktu na pokožce při aplikaci. Ve vzorci zabraňuje tomu, aby složky na bázi oleje byly příliš mastné nebo těžké, ale vytváří rovnoměrnou emulzi.

Je isopropylmyristát bezpečný?

Podle výzkumu provedeného Panelem expertů, kteří hodnotí kosmetické přísady, je pro uvedené použití bezpečný. Isopropylmyristát však může způsobit určité problémy s citlivostí. V případové studii zveřejněné v časopise Kontaktní dermatitida zkoumali potenciál podráždění citlivých typů pleti pomocí produktů s isopropylmyristátem. Byli schopni identifikovat, že u některých lidí existuje určitá citlivost související se složkou, přibližně 2%.

Dalším problémem isopropylmyristátu je, že se považuje za komedogenní, což znamená, že může ucpávat póry. To může zvýšit viditelnost pórů a přispět k výskytu skvrn. Z tohoto důvodu je nejlepší vyhnout se produktům s vysokým obsahem isopropylmyristátu, pokud máte nečistou pleť. Ve výrobcích se používá široký rozsah koncentrací v rozmezí od 0,001 do 20 %. Vyšší koncentrace jsou obvykle přítomny v produktech, jako jsou základy a těžké zvlhčovače; jiné produkty mají tendenci mít nižší pevnost.

Jiná použití:

Isopropylmyristát se někdy používá jako umělá příchuť v potravinách. Používá se také k léčbě některých vší, protože vosková složka pokrývá vši a brání jim v získávání vody nebo potravy.

Ostatní jména:

Isopropylmyristát může být také známý jako kyselina 1-methyletylester tetradekanová, kyselina tetradekanová, IPM, kyselina isopropylester myristová, isopropylmyristát, isopropyltetradekanoát, kyselina myristová, isopropylester, 1-metyletyltetratekan 1-metyletyltetra.

Literatura: Brinkmann, I & Müller-Goymann, C, 2003. „Role isopropylmyristátu, isopropylalkoholu a jejich kombinace při penetraci hydrokortizonu přes stratum corneum“. Farmakologie a fyziologie kůže, Vol. 16, stř. 393-404. Wen, Z, Fang, L&He, Z, 2008. „Účinek chemických zesilovačů na perkutánní absorpci dafnetinu v nosiči isopropylmyristátu přes kůži potkana in vitro“, Drug Delivery, str. 214-223 Cosmetic Ingredient Recenze, 1982. Závěrečná zpráva o hodnocení bezpečnosti myristylmyristátu a isopropylmyristátu“, CIR. Tong, P & Chow, E, . „Kontaktní alergie na isopropylmyristát: může být viníkem váš zvlhčovač,“ Contact Dermatitis, Vol. 77, je. 3.

Napsat komentář